Routesites en apps

Er zijn verschillende websites en apps met knooppuntenroutes. De bekendere zijn routeplein.nl in combinatie met de app Fiets!, de routeplanner van de Fietsersbond + app, en de site route.nl + planjeroute.nl en bijbehorende app. Alle sites en apps worden continu vernieuwd, maar de ene sneller en beter dan de andere.

Als een fietsrouteplanner en/of app goed werkt, dan is het een handig hulpmiddel en een leuke manier om fietsroutes te maken en te delen. Voor een deel is dat afhankelijk van wat je ermee wil doen. En voor een ander deel valt er gewoonweg bij alle sites nog wel wat te verbeteren. Maar dat kost tijd en geld en de ontwikkelingen halen je heel snel in.

Bij de app Fiets! kun je als enige via de app routes aanmaken maar het nadeel is dan ook meteen dat dat alleen via de app kan. Ook lopen de site en app wat achter qua ontwikkeling. De Fietsersbond timmert heel hard aan de weg met hun Routeplanner maar deze vind ik zelf niet zo gemakkelijk in het gebruik. Maar veel mensen zijn er juist heel blij mee omdat je er voor dagelijks gebruik gemakkelijk een route op kunt plannen van A naar B met de keuze of ze daarbij een landelijke of de snelste weg willen volgen. Over de app zijn de recensies in de App Store niet al te lovend dus daar moet nog wat aan gebeuren. Route.nl en planjeroute passen weer het beste bij mijn wensen voor gebruiksgemak en voor het maken en delen van recreatieve routes dus daar ben ik het meest enthousiast over.

Bekijk mijn recensies:

Laatst bijgewerkt: 29 juli 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s