Fietskaarten

Mijn favoriete fietskaarten zijn de fietskaarten van Falk. Die zijn gedetailleerd (meer dan die van de ANWB), groot, en goed te lezen. Knooppunten staan er ook op.

Falk heeft ook fijne fietskaarten/wandelkaarten voor natuurgebieden, zoals de Wadden. Die staan op de website van Falk bij de wandelkaarten maar er staan ook fietspaden op, en de kaart die ik heb van Texel bevat ook knooppunten. Deze kaarten zijn nog gedetailleerder dan de gewone fietskaarten.

Helemaal super zijn de wandel- en fietskaarten van Natuurmonumenten. Deze worden ook samen met Falk gemaakt, maar zijn een stuk gedetailleerder. Er zijn een stuk of 20 kaarten in deze serie (die ze van mij mogen uitbreiden), met wandel- en fietsroutes van Natuurmonumenten. Helaas maar een paar echt voor de fiets.

Ik heb één kaart uit de serie ‘de sterkste kaart van de regio’ maar die vind ik een beetje tegenvallen. Hij is zonder meer sterk en handzaam op te vouwen. Maar ik vind het een groot gemis dat forten, kastelen, etc. ontbreken. Er staan wel tekentjes, zoals een sterretje, maar geen naam erbij. Echt een minpunt bij de oriëntatie.

De meeste fietskaarten zijn te koop bij Falk (online), de ANWB of grotere boekenwinkels.

Fietskaarten

 

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s