Over Fietsen op de Fiets

Op Fietsen op de Fiets vind je fietstochtjes rond de 30-40 kilometer. Of wat meer of wat minder. Meestal vanaf een station, naar een station, of van een station naar een ander station. Want ik heb geen auto, woon in Utrecht en doe alles per fiets en trein. En als het Hollands hard waait, dan kies ik gewoon een route met de wind mee.

Ik vind het heel erg fijn om te fietsen, te bewegen, buiten te zijn, van de omgeving te genieten, de stad uit te zijn en mooie en onbekende stukjes Nederland te ontdekken. Daarbij wil ik het liefst ook nog lekker eten en drinken onderweg.

Soms fiets ik bestaande routes uit boekjes of van websites, maar meestal ga ik gewoon op verkenningstocht in de omgeving of kijk ik op de kaart wat er leuk uitziet, welke plaatsnaam leuk klinkt (Groet!) of wat gunstig is met wind mee. Mijn fietsgenoten brengen natuurlijk ook ideeën in.

Ik fiets al een jaar of 6 tochtjes op mijn toerfiets, vaak in goed gezelschap. Sommige fietsroutes probeer ik elk jaar wel een keer te fietsen, omdat ik ze zo geweldig vind. Zoals met de wind in de rug over de dijk van Culemborg naar Rhenen zeilen. Of door de polder en duinen van Alkmaar naar het strand van Bergen aan Zee. De Lingeroute in de herfst met overal appels en kweeperen te koop langs de kant van de weg is ook een favoriet. En ik fiets heel erg graag op de Wadden, ondanks dat het daar vaak hard(er) waait. Maar ik ben nog op heel veel plekken in Nederland niet geweest en mijn wenslijst is lang.

Op de fiets op Texel

Op Texel, altijd fijn!

Soms kan ik me niet meer precies een route herinneren die ik een jaar geleden heb gefietst. Dat was één reden om van mijn fietstochten verslag te gaan doen. Maar de belangrijkste reden is dat ik het erg leuk vind om mijn ervaringen te delen en tips te geven die inspireren tot het maken van fijne fietstochtjes.

Wil je per e-mail een seintje krijgen als ik nieuwe fietsroutes heb toegevoegd? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in.

Hopelijk vaak tot ziens op mijn blog of misschien wel onderweg!

Groetjes, Jolanda

4 reacties op Over Fietsen op de Fiets

 1. Charlotte Philippona , Huizen zegt:

  Wat een leuke en aanstekelijke wijze van verslaglegging van alle gefietste routes en rijke bezienswaardigheden en route. Hartelijk dank hiervoor. Trof deze fiets routes aan op internet , op zoek naar een fiets pad langs de voormalige Zuiderzee- kust bij Muiderberg . Ik ben vrijwilligster
  in het Huizer Museum alwaar we een piep-klein vvv- agentschap hebben. Daar komen regelmatig
  mensen vragen naar aan te bevelen fiets- / wandel routes , die een weekend – arrangement o.i.d.
  in een hotel in Huizen of omgeving hebben geboekt. Met jouw instemming zal ik je route beschrijvingen aanbevelen aan belangstellenden.

  Zelf woon ik bij de 6 Bergen- wandel route ! ( 16 km ) in het noordelijk deel vlak onder de oude Zuiderzee –
  kust in het Gooi . ( Woensberg , Tafelberg ( de hoogste 31 m. jawel ! ), Trapjesberg , Sijsjesberg , Eukenberg en Aalberg ).
  De laatste twee bieden een heus voormalig zee-zicht , maar nu op de sky- line van Almere – Haven . De route valt merendeels ook prima te fietsen en is vanuit het station Naarden – Bussum ± 3,5 km r. Huizen verwijderd en valt op internet te vinden.
  Kan het aanbevelen , m.vr.gr. Charlotte

  • Hallo Charlotte,

   Bedankt voor je compliment, heel erg leuk om te horen! Als je mijn route wil aanbevelen, heel graag. Ook bedankt voor je fietstip. Dat stukje ken ik nog niet dus ik ga het zeker opzoeken.

   Groetjes, Jolanda

 2. Marieke zegt:

  Hoi Jolanda, wat een mooie, complete website heb je gemaakt zeg! Erg leuk om jouw bevindingen van de verschillende fietsroutes te lezen! Ik krijg er helemaal de kriebels van, ik ga binnenkort eens een route proberen. Groetjes, Marieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s