Fietsroute Baarn – Eempolder – Bunschoten-Spakenburg – Soest (42 km)

Door mooi polderlandschap gefietst onder Hollandse wolkenluchten, mijn eerste lepelaar gezien, op een pontje gevaren en in Spakenburg een heerlijk broodje vis gegeten en brocante aan mijn verzameling toegevoegd. Een prima score voor één fietsroute.

Zicht op het Eemmeer en windturbines aan de overkant, vanaf de Eemdijk

Zicht op het Eemmeer en windturbines aan de overkant, vanaf de Eemdijk

We zijn deze fietsrit gestart vanaf station Baarn, waar we eerst even koffie gedronken hebben bij de mooie maar ietwat oubollige uitspanning De Generaal. Het doel van deze fietstocht was om de Eempolder te ontdekken, maar we zijn ook nog door Spakenburg gefietst en geëindigd in Soest.

Eempolder

Eempolder

Het stuk polder tussen knooppunt 02 en 25, tussen Eemnes en Eemdijk, is erg mooi. Omdat we nog maar net aan het fietsen waren, zijn we bij knooppunt 02 niet gestopt, maar dat had wel gekund bij Theetuin Eemnes. Naar het plaatsje Eemdijk kun je oversteken met pontje Eemdijk (vaart niet op zondag!). Vanaf daar fiets je over de Eemdijk richting Spakenburg. Hier zie je helaas niets van het riviertje de Eem omdat je achter de dijk fietst, op het laatste stukje na. Eenmaal bij het Eemmeer kijk je wel breeduit over het water en de windmolens aan de overkant.

Bunschoten - Spakenburg

Spakenburg

Vanaf de weg langs het Eemmeer, fiets je meteen het centrum en kneuterige vissershaventje van Bunschoten-Spakenburg in. Hier liggen mooie oude botters, zie je nog vrouwen in klederdracht en kun je uitstekend vis eten bij vishandel De Oude Haven. Niet de enige vishandel in het dorp overigens. Op de weg van knooppunt 03 naar 05 vind je aan de rand van het centrum in historisch pand ‘De Oude School’ Atelier de 2e droom met opgeknapte brocante meubels en andere spullen waar ik hebberig van werd. Let wel op als je op zondag gaat fietsen, dan is het in Bunschoten-Spakenburg een dooie boel want dan is bijna alles dicht.

Pontje Eemdijk

Pontje Eemdijk

Vanaf Bunschoten-Spakenburg zijn we weer naar het riviertje de Eem gefietst en daarlangs naar beneden gekronkeld richting Soest, waarbij je tijdens het stukje langs Baarn en vlakbij Soest goed zicht hebt op de rivier. Daar zagen we de fietsboot van de Eemlijn varen, die één keer per dag van Amersfoort naar Huizen of Spakenburg vaart en weer terug, waarbij je met je fiets op verschillende punten kunt op- en afstappen.

Atelier de 2e droom, Spakenburg

Atelier de 2e droom, Spakenburg

Onderweg zagen we nog een paar mooie terrassen aan rivier de Eem waar die op de lijst staan om een volgende keer uit te proberen: Wieken, brasserie bij de molen van Bunschoten, halverwege knooppunt 03 en 05, en Eemlust in Baarn, vlakbij knooppunt 15.

Eemdijk, fietsborden en pontje

Eemdijk, fietsborden en pontje

Fietsroute en knooppunten
Station Baarn – knooppunt 16 – 21 – 24 – 02 – 25- 11 – 03 – 05 – 04 – 13 – 12 – 08 – 15 – 72 – 71 – 70 – Station Soest

Je kunt deze fietsroute bekijken op de site of app van route.nl, nummer 160193.

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Gefietst op 2 juli 2014

Fietspad en fietsborden bij Eemnes

Fietspad en fietsborden bij Eemnes

Dit bericht werd geplaatst in Utrecht stad & provincie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s