Fietsroute Vechtplassen van Natuurmonumenten (28-38 km)

Loenderveense Plas

Loenderveense Plas

Dit keer geen zelfbedachte fietsroute maar een korte beschrijving van de bijzonder mooie Vechtplassenroute van Natuurmonumenten. Je fietst dwars door de Ankeveense Plassen, de Spiegelplas, Loenderveense Plassen, Waterleidingplas, Plas de Wijde Blik en de Kortenhoefse Plassen. Ook kronkel je nog een stuk langs de rivier de Vecht waar je de plaatsjes Nigtevecht en Vreeland passeert. Veel water, vogels, mooie uitzichten en terrasjes. Een tocht naar mijn hart.

Tussen Nederhorst den Berg en Vreeland

Tussen Nederhorst den Berg en Vreeland

De hele route is een aanrader maar het allermooist vind ik de paden waar geen auto’s mogen komen en waar je vrij uitzicht hebt over het water, zoals tussen knooppunt 38 en 39 door de Ankeveense plassen, en tussen knooppunt 4 en 5 met aan de ene kant plas de Wijde Blik en de andere kant de Loenderveense plas en de Waterleidingplas. Op dat laatste pad vind je halverwege een vogelkijkhut, waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele Loenderveense plas en de Waterleidingplas, een waterwingebied waar geen recreatie plaatsvindt en de vogels vrij spel hebben. Ik zag er onder andere prachtige zwarte sterns. Deze route is misschien wel het mooist in het voorjaar, als het riet nog laag is en je het beste uitzicht hebt over de plassen.

Ankeveense Plassen

Ankeveense Plassen

Terrassen langs deze fietsroute
Er zijn heel wat terrassen te vinden op deze route, vaak gelegen aan het water. Ik moet er zeker nog een paar proberen, zoals een leuk uitziend terras aan het water in Ankeveen. Maar deze heb ik al getest:

Vreeland

Vreeland

Fietsroute en knooppunten

  • Bekijk de routebeschrijving van de fietsroute Vechtplassen van Natuurmonumenten met veel achtergrondinformatie.
  • Of bekijk dezelfde Vechtplassenroute op route.nl met overzichtelijke kaart en knooppunten. Als je de route.nl-app hebt, kun je deze fietsroute downloaden onder nummer 142256.
  • Als je deze route wil fietsen vanaf een station, dan is Bussum-Zuid het dichtstbij het beginpunt Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland (bij knooppunt 8). Er komt dan heen en terug nog ongeveer 9 km fietsen door een leuk stukje bos bij.
Fietspad Ankeveense Plassen

Fietspad Ankeveense Plassen

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Kun je geen genoeg krijgen van de Vecht? Fiets dan vooral eens fijn met de wind in de rug van zuid naar noord of andersom deze fietsroute Utrecht – Weesp langs de Vecht.

Fietsbordjes Vechtplassen

Gefietst op 17 mei 2014

Dit bericht werd geplaatst in Noord-Holland, Utrecht stad & provincie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Fietsroute Vechtplassen van Natuurmonumenten (28-38 km)

  1. Pingback: Fietsroute Utrecht – Weesp langs de Vecht (46 km) | Fietsen op de Fiets

  2. louis tol zegt:

    Wij hebben al veel routes gefietst maar dit was een van de mooiste een echte aanrader
    Volendam 9-6-2014

  3. Pingback: Mijn top 3 fietstochten van 2014 | Fietsen op de Fiets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s