Fietsen naar zonnige terrassen vlakbij Utrecht

Woon je in Utrecht en heb je zin om een terrasje te pakken maar geen zin in de drukte van de stad? Fiets dan eens lekker de stad uit! Er zijn verschillende leuke, zonovergoten terrassen op nog geen halfuurtje fietsen vanaf het centrum van Utrecht. Na een stukje fietsen smaken je koude biertje & bittergarnituur of thee & appeltaart nog lekkerder.

Ten noorden van Utrecht
Na een klein stukje slingeren langs de Vecht vind je Fort aan de Klop. Een bijzonder en grappig klein fort met een enorme lap grond en fijn terras. Zeer kindvriendelijk met speeltoestellen en geitjes.

Fort aan de Klop

Fort aan de Klop

Ten oosten van Utrecht
De meeste Utrechters en andere mensen uit de omgeving weten Amelisweerd goed te vinden. Op een mooie zondag loop of fiets je er in de file en zitten de terrassen van Theehuis Rhijnauwen (het pannenkoekenhuis), de jeugdherberg en de Veldkeuken vol, en ook die van Vroeg aan de overkant van de provinciale weg. Niet voor niets want ze hebben stuk voor stuk grote terrassen, waarvan dat van Theehuis Rhijnauwen ook nog eens aan het water ligt.

Een uitstekend alternatief in die richting is het terras van de Botanische Tuinen in de Uithof. Fijn tussen de planten en de vogeltjes. Hier betaal je wel €7,50 entree, maar als je een museumjaarkaart hebt, dan kun je gratis naar binnen. Doorzakken is er trouwens niet bij, want de tuinen gaan om 16.30 uur dicht.

Terras Botanische Tuinen Utrecht

Terras Botanische Tuinen Utrecht

Ten westen van Utrecht
In Leidsche Rijn, vanaf Utrecht gezien aan het begin van het Maximapark, zit Brouwerij Maximus. Goed zelfgebrouwen bier en bijpassende versnaperingen op een ruim terras.

Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus

Nog meer zonnige terrassen in de omgeving van Utrecht
Er zijn nog veel meer fijne terrassen op fietsafstand van het centrum van Utrecht. Al helemaal als je bereid bent nog een beetje verder te fietsen. Kijk voor meer tips eens naar deze fietsroutes rondom Utrecht en de uitspanningen die onderweg te vinden zijn:

Heb je tips? Laat een reactie achter.

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Utrecht stad & provincie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s