Fietsroute Gouda – Oudewater – Utrecht (44 km)

Helaas, veel spetterende foto’s heb ik wegens de grijze lucht niet van deze tocht, maar het was wel heerlijk met de wind mee zoeven van Gouda naar Utrecht. Een prima fietsroute bij westenwind! Van station naar station fiets je via Oudewater, Montfoort en IJsselstein de hele fietsroute lekker gemakkelijk langs knooppunten.

Tussen Gouda en Oudewater

Tussen Gouda en Oudewater

Het landschap op deze route is voornamelijk polder met her en der een dorpje en een rivier. Soms heel mooi (tussen Gouda en Oudewater & tussen Montfoort en IJsselstein) en een enkele keer ronduit saai (tussen Oudewater en Montfoort, als je zin hebt kun je onderlangs een stukje omfietsen door de polder). Je begint in Gouda in de mooie oude binnenstad. Tussen Gouda en Oudewater fiets je grotendeels over een dijk zodat je de wind nog beter in je rug hebt en goed van het uitzicht kunt genieten.

Oudewater stadhuis

Oudewater stadhuis

In Oudewater is het ook leuk om even af te stappen, en je misschien zelfs even te laten wegen in de Heksenwaag. Voor de liefhebbers: er zit een ooievaarsnest op het dak van het stadhuis. Montfoort vond ik niet zo bijzonder maar je kan misschien maar zoveel historische stadjes leuk vinden op één dag (dat is de positieve uitleg).

Tussen Montfoort en IJsselstein

Tussen Montfoort en IJsselstein

Hoogzomer hangen op heel veel plekken langs deze fietsroute gele spandoeken met daarop ‘kersen eten’ of woorden van die strekking, dus sla je slag bij de kraampjes. Ook is er vaak nog meer lekkers uit de streek te koop, zoals honing, sap, jam en kaas.

Er zijn in alle plaatsen cafés en terrasjes. Tussen Montfoort en IJsselstein vind je aan de jachthaven net voorbij knooppunt 79 Terrasserie (jawel) Marnemoende. In Oudewater en Montfoort zit in het centrum een goede ijssalon. In De Meern, 6 km voor station Utrecht (bij knooppunt 76) kun je prima Chinees eten bij Jasmin Palace. Kortom, bezwijken aan de hongerklop of uitdroging is op deze fietsroute onmogelijk.

Brug Amsterdam-Rijnkanaal Utrecht

Brug Amsterdam-Rijnkanaal Utrecht

Knooppunten fietsroute Gouda – Oudewater – Utrecht
Station Gouda – 42 -41 – 40 – 35 – 34 – 14 – 92 – 91 – 97 – 98 – 88 – 79 – 78 – 77 – 76 – 1 – 23 – 26 – station Utrecht.

Deze route met kaart staat ook op routeplein.nl
Heb je de app Fiets! dan kun je deze route downloaden op je app onder nummer 9842.

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Gefietst op 10 augustus 2013

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Utrecht stad & provincie, Zuid-Holland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s