Fietsroute Lage Vuursche, Kasteel Groeneveld en Soestdijk (25 km)

Als je van bos houdt, zit je goed met deze fietsroute. Ik houd meer van open landschap met weids uitzicht, maar het is eens wat anders. En ik vind het leuk om de omgeving van Utrecht te verkennen. Een voordeel van het bos is bovendien dat je er beschut fietst als het waait of aan de warme kant is. En vergeet de kwetterende vogeltjes en de ruisende bomen niet. Het ruikt er ook zo heerlijk naar bos en het gefilterde zonlicht door de frisgroene bladeren is sprookjesachtig. Het bos is hier trouwens ook gewoon mooi en voorzien van heel veel paadjes waarlangs je fijn kunt afwijken van de de knooppuntenpaden als je dat wilt.

Bospad bij Lage Vuursche

Bospad bij Lage Vuursche

Deze fietstocht is een rondje vanaf station Hollandsche Rading (12 minuten van Utrecht Centraal) naar Lage Vuursche, Baarn en Soest. In Lage Vuursche staat Kasteel Drakensteyn, waar Koningin Beatrix van haar pensioen geniet. Je kunt het kasteel zelf helaas niet zien, wel fiets je langs de hoge hekken en camera’s. Lage Vuursche is Pancake Central met zeker 5 pannenkoekenrestaurants in de Dorpsstraat, dus als je honger hebt, kun je hier op de heen- of terugweg prima terecht. Alle fietsers en wandelaars uit de omgeving lijken hier samen te komen want het is er meestal aardig druk op de terrassen.

Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein

Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein

Vlakbij Baarn kun je Kasteel Groeneveld bezoeken, er zijn wisselende tentoonstellingen. Er zit een prima grand café bij (alleen overdag open) met een groot terras en allerlei lekkere dingen op de menukaart. De bitterballen zijn alvast goedgekeurd. Op het landgoed kun je in de ruim gesorteerde boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein boodschappen halen voor je avondeten, en de koeien, geiten en moestuin bekijken of wat eten of drinken op het terras (maar niet op zondag).

Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld

Na Baarn fiets je door richting Soest en langs Paleis Soestdijk. Het paleis is tijdelijk opengesteld. Helaas waren wij er pas na sluitingstijd omdat we te laat van huis waren gegaan en te lang op terrasjes hadden gezeten, maar ik wil het paleis en de bijbehorende tuin en het park graag een keer bezoeken. Het paleis zelf, en hoe je het misschien nog kent van de eindeloze defilés van vroeger, is prima te zien vanaf de weg.

Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

Op de terugweg naar Lage Vuursche kun je nog langs het Pluismeer fietsen, dat heeft een vogelkijkhut. Niet dat er ook maar een veertje te zien was toen ik met mijn verrekijker over het ven tuurde, maar volgende keer beter.

Bier & bitterballen bij Grand Café Groeneveld

Bier & bitterballen bij Grand Café Groeneveld

Knooppunten
Station Hollandsche Rading – 99 – 82 – 98 – 63 – 22 – 16 – 64 – 65 – 62 – 98 – 82 – 99 – station Hollandsche Rading.

Bekijk deze fietsroute op de site of app van route.nl nr. 191715

Beetje langer fietsen?
Als je je hand niet omdraait voor 20-25 kilometers extra, dan is deze route ook prima te fietsen vanuit Utrecht. Bijvoorbeeld via knooppunt 90 bij Fort Blaukapel door een stukje polder via knooppunt 93 naar 99 bij Hollandsche Rading. Of via knooppunt 90 bij Fort Blaukapel, naar 91 bij Groenekan en knooppunt 92 en 97 bij Maartensdijk naar knooppunt 98 en dan verder richting Lage Vuursche. Voordeel van deze omgeving is dat er ontzettend veel stations zijn, rondom Soest zijn er bijvoorbeeld wel drie, dus je kunt je fietsroute naar hartelust uitbreiden of aanpassen. Bonus bij station Soestdijk is het leuke DLC-Café met terras op het perron.

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Gefietst op 13 juli 2013

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Utrecht stad & provincie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Fietsroute Lage Vuursche, Kasteel Groeneveld en Soestdijk (25 km)

  1. Pingback: Fietsroute Utrecht – Hollandsche Rading (44 of 30 km) | Fietsen op de Fiets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s