Fietsroute Utrecht – Werkhoven – Odijk (38 km)

Ik zeg het maar meteen: dit is een erg saaie fietstocht. Ik meende me al te herinneren dat ik het 5 jaar geleden ook al zo saai vond in de buurt van Werkhoven, en dat werd vandaag bevestigd. Natuurlijk is het stukje door Amelisweerd heel mooi, maar dat ken ik wel en op zondagmiddag fietst, loopt en slentert daar half Utrecht. Wat heb ik nog meer te klagen? Niet rustig genoeg, dooie dorpen, te veel bebouwing (jaren 70 ‘nieuwbouw), en veel te veel maisvelden die nu begin augustus erg hoog zijn.

Oké, het was niet overal lelijk.

En er is altijd wel iets lekkers te koop onderweg.

Maar het was toch wel erg veel van dit soort uitzicht (gaap):

Nou ja, we zijn er even uit geweest, hebben aan onze conditie gewerkt, waren op tijd thuis voor het begon te gieten, hebben een lekkere tosti en een lekker broodje gegeten bij Het Wapen van Odijk en appelsap gekocht bij Boerderij Nieuw Slagmaat. Zo kun je er ook naar kijken.

Fietsroute: Utrecht – Werkhoven – Odijk – Utrecht
Knooppunten: deze route gaat maar gedeeltelijk langs knooppunten: station Utrecht Centraal via de Croeselaan – Vondellaan ± langs het spoor blijven rijden, door Lunetten naar knooppunt 35 – 36 – dan richting 39 de Marsdijk op maar halverwege naar rechts, natuurgebied Nieuw Wulven in. Daar doorheen richting knooppunt 02 – 62 – 60 – 78 – 42 -43 – 44 – 41- en dan via Amelisweerd, Wilhelminapark en binnenstad weer richting station.

Tip!
Een mooiere en kortere versie van deze route staat beschreven in het Rondje langs het kanaal en het bomenlaantje.

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Gefietst op 5 augustus 2012

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Utrecht stad & provincie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s