Fietsroute Utrecht – Amelisweerd langs het mooie bomenlaantje (20 km)

Op een mooie avond wil ik graag een stukje fietsen vanaf huis. Dit is een perfect rondje, niet te lang maar wel zo lang dat je toch nog het gevoel hebt dat je iets doet. Je fietst langs water, door groen en hebt weinig last van auto’s.

Je kunt natuurlijk op elk punt beginnen, maar ik kies als startpunt station Utrecht Centraal. Fiets vanaf de Jaarbeurskant van het station over de Leidseweg. Ga als je voorbij de Munt (het Geldmuseum) bent over de Muntbrug meteen linksaf. Je fietst dan een heel eind over de Kanaalweg, met aan je linkerhand  het Merwedekanaal. Relatief rustig zo midden in de stad, want het is voor een groot deel een apart fietspad.

Kanaalweg Utrecht

De Kanaalweg gaat ongemerkt over in de Zeehaenkade en de Winthontlaan. Eenmaal op de Winthontlaan zie je aan de rechterkant de BCC en Toys XL, vervolgens fiets je onder een viaduct door waarna je aan je linkerkant een ophaalbrug ziet. Daar ga je overheen, met de bocht mee naar rechts, en aan het einde naar links, dwars door het ontiegelijk lelijke bedrijventerrein De Liesbosch met Praxis, groothandels, etc. Als je snel doorfietst naar het einde van de weg, ben je er zo doorheen. Steek bij de stoplichten over, dan beland je bij knooppunt 32. Vanaf hier hoef je even niet meer na te denken en kun je knooppunten volgen: 33-36-35-39. Je fietst hier fijn door het groen en langs kronkelige laantjes, waarvan de Marsdijk langs Fort Vechten toch wel de mooiste is. Fiets ook vooral even het terrein op van het fort, als het open is.

Marsdijk Bunnik, bomen met ogen

Als je na knooppunt 39 verder gaat naar 40 en 41 beland je in Amelisweerd waar je ’s avonds nog wat kunt drinken op het terras van Theehuis Rhijnauwen (‘het pannenkoekenhuis’) of de Stayokay.

Bunkers in weiland in Amelisweerd

Als je naar het centrum of station Utrecht doorfietst, moet je het weer zonder knooppunten doen. Vanaf knooppunt 41 vind ik de leukste manier naar het centrum de route via de Rhijnauwenselaan, Weg naar Rhijnauwen, Platolaan, Prins Hendriklaan, door het Wilhelminapark, Burgemeester Reigerstraat, Nachtegaalstraat, etc.

Amelisweerd

Knooppunten fietsroute
Bekijk deze fietsroute op de site of app van route.nl nr. 191953.
Let op: deze route is deels knooppuntenloos.

Ook leuk in deze omgeving
Fietsroute biologisch Utrecht (fietsen & inkopen doen).

Vond je dit leuk om te lezen? Vul aan de rechterkant bij ‘Blijf op de hoogte via e-mail’ je e-mailadres in. Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn.

Gefietst op 14 juni 2012, bijgewerkt op 11 april 2015

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Utrecht stad & provincie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Fietsroute Utrecht – Amelisweerd langs het mooie bomenlaantje (20 km)

  1. Pingback: Utrecht – Werkhoven – Odijk (38 km) | Fietsen op de Fiets

  2. Pingback: Fietsroute biologisch Utrecht (15 km) | Fietsen op de Fiets

  3. Pingback: Fietsen naar zonnige terrassen vlakbij Utrecht | Fietsen op de Fiets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s